Bästa platsen att bo på

skärgårdAtt hitta sitt drömboende är inte alltid det enklaste, man kan få bo på ett par ställen innan man känner att det är den absolut bästa platsen att bo på. Läget kan vara en stor del i letandet efter det perfekta stället och många gånger så faller husletandet just på detta, läget var inte det man önskade.

Om man hittar det perfekta läget vid exempelvis hav eller sjö så kanske det inte spelar så stor roll hur själva huset är, det går att renovera men man kan inte bygga sig till en utsikt eller sjötomt. Det är många kriterier som ska falla på plats när man letar efter ett nytt hus eller sommarbostad. Har man för avsikt att bo året runt eller kanske man bara ska ha det som ett hus för semesterperioderna.

Man kan vara redo att offra rätt mycket för att bo vackert till, det kan vara fråga om rätt mycket renovering innan huset är så pass att man kan flytta in. Detta spelar inte så stor roll om läget är det man har önskat sig.

Många gånger så ser vi på svensk television i något program det där perfekta huset vid havet som man bara drömmer om att kunna hitta och på Engelska Channel 4 så finns programmet Location, Location, Location där letar man efter det perfekta huset på den perfekta platsen. Att drömma är aldrig fel och vem vet, förr eller senare så hittar man drömboendet vid havet och sagan slutar och alla lever lyckliga i alla sina dagar.