Styla huset inför försäljning

Om det är dags att sälja huset kan det vara bra att tänka på att snygga till och fräscha upp så ditt hus visas från sin allra bästa sida, detta kan göra stor skillnad för husets värde.

Anlita hjälp

Att anlita en hemstylist kan vara värt pengarna i slutändan. Du får hjälp att välja möbler och inredning som passar in och framhäver det unika i just din bostad. En stylist kommer med nya ögon och kan se vilka möbler som passar var och om du kanske ska måla en fondvägg någonstans. Kolla med din mäklarfirma, vissa har det inkluderat i sin tjänst.

Göra själv

Om du vill spara kostnaden och göra det själv finns det en hel del tips. Till att börja med bör du kontrollera huset så allt är helt och fräscht. Du bör åtgärda det som är trasigt och fräscha gärna upp det du kan och känns relevant. Tänk på att allt sådant kan höja värdet på huset. Exempel på detta kan vara att måla listor, reparera droppande kranar och lösa handtag. Sedan inför fotografering och visning av bostaden är det första tricket att rensa upp bland sakerna. Plocka undan saker från köksbänkar, städa i lådor och skåp eftersom spekulanter kommer vilja titta överallt. Städa badrummet, plocka bort prylar och sätt fram nya, rena handdukar. Ställ gärna dit en snygg pumptvål, ett doftljus och en blomma.

Mer tips finns att hitta på nätet, lycka till med din försäljning!