Välkomnande entré

shutterstock_310221503

Många säger att köket är husets hjärta, och det kan nog stämma. Men en av de viktigaste platserna i huset brukar vara betydligt mindre än så – entrén. Entré och hall är delar som ofta glöms bort när det kommer till inredningen. Egentligen är porten ett ganska viktigt område i hemmet. Det är här gästerna tas emot och får sitt första intryck. Det är även hallen som är det sista rummet man ser.

Dessutom ska hallen vara ett praktiskt rum. Jackor, skor, väskor och hattar ska hållas ur vägen men ändå vara nära till hands, och kanske behövs det en byrå där du kan förvara nycklar, småsaker och plånböcker. Därför är det smart att satsa på väldesignade förvaringsmöjligheter som förenar form och funktion.

För att skapa en inbjudande entré finns det såklart både större och mindre medel. Om du har en mindre budget kan du skapa effektfulla förändringar med hjälp av vackra utomhusväxter i krukor. I sin tur kan dessa sedan prydas till exempel med ljusslingor eller än mer säsongsbetonade detaljer som till exempel julgranskulor. Fina lyktor eller marschaller som lyser genom kvällen ger genast ett inbjudande intryck. En ny dörrmatta med ett vackert eller roligt motiv är också ett enkelt sätt att sätta rätt prägel på ditt hem. Även husnummer är populärt vid entrén och kan fungera som en väldigt snygg detalj.

Hussiffror kan du köpa i olika storlekar och färger som ger en personlig touch. Många väljer idag att köpa bokstäver att sätta upp istället för siffror, givetvis beroende på hur långt nummer man har  Det finns också flera olika väggdekorer och symboler att välja på här om man ytterligare vill höja stilen på sin fasad eller visa upp sina intressen. Man kan gärna fästa dessa med lite distans mot husväggen för att förhöja effekten eller ha belysning bakom dem. Tänk på att det är viktigt att ditt husnummer syns, inte bara för att gästerna ska hitta rätt utan även för att räddningstjänsten ska kunna hitta rätt om olyckan är framme.

Våga välja färg

Har du en lite större budget att lägga på entrén är fasaden såklart en uppenbar aspekt att tänka på. Inte bara till för det yttre utan även för att vårda ditt hus och se till att det klarar att stå emot väder och vind. Kanske skulle de nya hussiffrorna passa perfekt till en fräscht nymålad fasad i en klassiskt ljus färg? Den nya fasadfärgen kan sedan bindas ihop med halltapeter som antingen matchar eller skapar en fin kontrast. Ett något mindre projekt är att lägga om gångstigen som leder mot porten. Vackra plattor i natursten eller prydliga grusgångar skapar en helt ny look för din entré. Även själva dörren kan såklart bytas ut eller målas om för att ge ingången ett välkomnande helhetsintryck. Lek gärna med belysningen utomhus, ha en välkomnande och mysig belysning på fasaden och efter gångarna. Du kan också gärna punktbelysa buskar och träd i trädgården eller den dekoration och de siffror du satt upp på fasaden.