Vid flytten

flytta_327514886 Det kan vara riktigt roligt att flytta. Nytt jobb, ny stad, studier eller man kanske ska flytta ihop. Anledningarna till en flytt kan vara många och det finns en del saker som är bra att tänka på vid flytten. Som med allt annat är det bra att tänka ut en plan innan man genomför flytten. Vad behöver göras, vad kan du själv ordna och vad behöver du hjälp med. När du har en plan är det bara att skrida till verket.

Det första som ska göras vid flytten är att packa. Allt måste packas ner och eventuellt skruvas isär för att flyttas. Ju mer du förbereder innan flyttdagen, ju smidigare flyter flytten på. Behöver du bärhjälp kan det vara bra att vara ute i god tid och höra dig för, så att det är bokat och klart på passande dag.

Transport av dina saker till den nya bostaden måste göras färdig innan det är dags. Låna eller hyra släpvagn, eventuell bil eller en liten lastbil. Man kan leja in en firma som sköter hela flytten, till och med från packning till uppackning om man vill det. Man kan behöva hyra förvaring för saker om man flyttar till ett mindre boende eller kanske flyttar ihop med någon som också har möbler. Det finns platser att hyra för förvaring för kort eller lång tid och i olika storlekar.

När man flyttar behöver man städa ur sin bostad. Här är det bra att använda sig av en lista för flyttstädningen, så att man inte missar något väsentligt som sifonen i badrummet, bakom kyl och frys eller att rengöra fläkten ordentligt. Hyr du in en städfirma som utför detta arbete brukar dessa ha garantier. Blir det påbackning på något område så står de för detta, medan du själv kanske hade åkt på en dyr räkning om du hyr och hyresvärden varit tvungen att ta in en extern firma att städa om.